Tweede Kamer akkoord met soepeler overgangstermijn omzetten hypotheek

De Tweede Kamer heeft de motie van CDA-lid Raymond Knops aangenomen waarin wordt voorgesteld dat iedereen die voor 1 april een aanvraag heeft ingediend voor het omzetten van zijn aflossingsvrije hypotheek in een spaarhypotheek, nog recht heeft op volledige fiscale aftrek van de hypotheekrente.

Hypotheekklanten van wie de aanvraag niet voor 1 april was afgerond, kunnen nu alsnog van de regeling gebruikmaken. Ze moeten dan wel bewijs tonen dat ze voor 1 april om omzetting gevraagd hebben: het gaat dan om een schriftelijk bericht waarin het verzoek wordt afgewezen of berichten waarin wordt aangegeven dat de aanvraag administratief niet meer tijdig kon worden afgehandeld. Dat bericht mag afkomstig zijn van bank, verzekeraar of adviseur. Voorwaarde is wel dat de aangevraagde omzetting uiterlijk op 31 december van dit jaar is gerealiseerd.

Knops wilde de soepeler overgangstermijn, omdat het ministerie pas begin maart duidelijkheid heeft gegeven over de exacte uitvoering en toepassing van de regeling. Daardoor hadden consumenten wel erg weinig tijd over om een goede afweging te maken. Bovendien hadden banken niet genoeg tijd om alle aanvragen in die korte periode te verwerken.

(Bron: AMweb.nl/Pleinplus)

  • Deel deze pagina