Gemiddelde spaarrente gelijk aan belasting box 3

De gemiddelde rente van spaarrekeningen zonder voorwaarden is gedaald tot 1,2%. De gemiddelde rente is daarmee gelijk aan de te betalen belasting over vermogen boven de vrijstelling in box 3. Netto levert spaargeld daardoor niets meer op, zeker niet als ook nog eens rekening gehouden wordt met inflatie. De verschillen tussen banken zijn echter groot. De laagste rente van spaarrekeningen zonder voorwaarden is momenteel 0,4% en de hoogste 1,75%, en verschil van 1,35%. Bij een vermogen van € 100.000 is dat een verschil van € 1.350 rente per jaar. Kijk daarom goed of u uw spaargeld niet beter elders of op een andere rekening bij dezelfde bank kunt onderbrengen.

Stapt u over naar een andere bankrekening? Lees goed de voorwaarden. Opent u een spaarrekening bij een andere bank? Kijk dan ook of u verplicht bent een betaalrekening aan te houden. Is dat het geval, kijk dan ook naar de kosten van die betaalrekening. Breng uw spaargeld alleen onder bij banken waarop het depositogarantiestelsel van toepassing is.

Lees voor meer informatie ons ‘Memorandum Veilig sparen met de hoogste rente’. Daarin kunt u ook lezen hoe u de beste aanbieder vindt.

Bron: FiscAlert

  • Deel deze pagina