Forse premieverhoging basisverzekering bij VGZ

GZ heeft als eerste van de vier grote zorgverzekeraars de premies zorgverzekering bekendgemaakt. De premie van de naturaverzekering stijgt met € 12 per maand, eens stijging van 12,5%. De premie voor de restitutiepolis met volledige vrije zorgkeuze stijgt zelfs met 14%. Vergelijkingssite Independer.nl verwacht  dat ook de andere zorgverzekeraars hun huidige premies flink zullen verhogen. De stijging bij VGZ is hoger dan de regering verwachtte. De regering ging uit van een maandelijkse stijging met een kleine € 10. Verzekeraar DSW die jaarlijks als eerste haar premies bekend maakt, verhoogt de premie niet. Bij UMC (een label van VGZ) stijgt de premie echter zelfs met 16%. De verschillen tussen verzekeraars zijn daarmee groot.

Verzekeraars maken vrije zorgkeuze relatief steeds duurder. Het is aan u om af te wegen of u dat prijskaartje wilt betalen, of over wilt stappen naar een verzekering met minder vrijheid.

Een overzicht van de inmiddels bekende premies is te vinden ophttp://www.independer.nl/zorgverzekering/info/premieoverzicht.aspx. Er zijn momenteel overigens nog maar weinig premies bekend. Het overzicht wordt bijgewerkt zodra er nieuwe premies bekend zijn. Op 18 november moeten alle verzekeraars hun nieuwe premies bekend hebben gemaakt. 

Bron: FiscAlert

  • Deel deze pagina